Страшна прогноза за съдбата на земната цивилизация направиха шамани от индианското племе навахо. Те приели мисията Надежда, чиято цел е да запази човечеството на Земята, а за това помагали ритуали, които са получили от предците си.

Шаманите на навахо притежават древни ръкописи, които твърдят, че са получени от бившата раса на белите хора. Според индианските магове, предците ни имали същата съдба като нашата. Те твърдят, че ще загинем по същият начин като тях.

В древните ръкописи, които шаманите притежават, пишело, че живеем на „четвъртата земя”, а трите предишни са се разрушили, тъй като хората са посветили живота си на удоволствия и борба за власт. За съжаление, нашата цивилизация не се различава от предходните и затова наближава четвъртият апокалипсис на Земята, пише "Флагман". 

Има обаче надежда. В древните ръкописи пишело, че човешката раса може да оцелее, защото броят на праведните хора на планетата нараства. Една ядрена война може да унищожи повечето хора, но това няма да бъде краят, защото според шаманите от навахо, полубог ще дойде да води останалите праведни. Те ще изградят ново общество и хората ще живеят щастливо.