Ако 2020 е годината, в която сте решили да смените постоянния си адрес, може би ще превърнете щатския Топека в своя нов роден град.

Защо? Столицата на Канзас ще ви плати до 15 000 долара, за да станете нейния нов жител, съобщава T+L.

Нова програма, наречена Choose Topeka Talent Initiative, търси изключителни хора, които да се преместят в града, за да помогнат за възхода на икономиката му и за възстановяване на намаляващото население.

Kansas City Star съобщава, че програмата е съвместна инициатива на Топека и окръг Шоуни. Те се ангажират с осигуряването на 300 000 долара, достатъчни за привличането на до 60 нови местни жители.

Както обикновено обаче, има и някои условия. За да получите парите, ще трябва да пребивавате в града една година. А на уебсайта на програмата е обяснено, че всички стимули ще се основават на резултатите.

Програмата не е насочена само към намиране на повече жители, но и има за цел да подпомага компаниите, които отчаяно се опитват да попълнят новооткритите си работни места.

Според Kansas City Star, броят на обявените свободни позиции в цялата страна надвишава броя на хората, които търсят работа повече от година.