През тази година бе създадена организация с идеална цел под името „The Bulgarian American Police Association” или накратко “B.A.P.A.” . В организацията могат да членуват най-вече български полицаи в САЩ (на местно, областно, щатско и федерално ниво), както и техните семейства. “B.A.P.A.” имат и своя фен страница във фейсбук  @Bulgarian-American-Police-Association.


Особено топло бе посрещнат полицаят от Чикаго – Девид Беков във фейсбук групата „Chicago Bulgarians", пише вестникът за българи в САЩ “България СЕГА“.


Представяме Ви още няколко члена на “B.A.P.A.”:

„Радослав Михайлов от полицията в град Хюстън щата Тексас.

Офицер Радослав Михайлов е роден в красивия град Дупница. В Америка първо е живял в Чикаго след което се мести в щата Тексас за да стане полицай в Хюстън. Офицер Радослав Михайлов обича да прекарва свободното си време със съпругата си и малката си дъщеря. Той също се наслаждава на компанията на колегите си и на приятелите си. Офицер Радослав Михайлов обича да спортува и да следи всякакъв вид спорт. 
 

Кирил Васев от Шерифския Офис на Фейрфакс Каунти във щата Вирджиния.

Шериф Кирил Васев е родом от красивия град Кюстендил. Той е играл колежански футбол по време на ученето си за Бакалавър по Криминално Право във "Гавърнърс Щатски Университет". Любимото му нещо е да прекарва свободното си време със съпругата си и двете си деца. Обича да готви и да слуша българска народна музика. 
 

Офицер Петя Балабурова от полицията в Сан Хосе щата Калифорния.

Тя обича своята професия и да ходи на обучения. През свободното си време тя обича да ходи на фитнес, да се разхожда и да е около своето семейство и приятели.