Следователи са открили следи от нервнопаралитичното вещество, с което са били отровени бившият руски разузнавач Сергей Скрипал и дъщеря му, в ресторант, където двамата се хранили миналата неделя следобед, съобщава Би Би Си. Веществото било открито в италианския ресторант „Дзици“ в град Солсбъри, Южна Англия.
Доколкото е известно други клиенти, които са били там по същото време, не са в опасност.
 

Същевременно стана ясно, че се проверява и версията дали цветята на гроба на съпругата на Скрипал не са били отровни. За това съобщава "Мейл он съндей".
 
Бившият полковник от руското разузнаване, хвърлен в затвора през 2006 г. в Русия по обвинения, че е шпионирал за Великобритания, беше намерен в безсъзнание заедно с дъщеря си на пейка близо до търговски център в Солсбъри.
 
Повече от 250 служители от британските антитерористични части участват в разследването на случая, каза министърът на вътрешните работи Амбър Ръд след среща на кризисния комитет "Кобра".
 
Зам.-министърът на отбраната на Великобритания Тобиас Елууд заяви, че страната му планира да постави въпроса за отравянето на Скрипал на срещата на НАТО.