Тайванският актьор и съпругата му решиха да хапнат нещо нетрадиционно, а именно… плацента. Двамата я сготвиха и погълнаха, а мъжът дори дръзна да сравни вкуса й с този на свински черен дроб.

Актьорът Бенджи Уанг и съпругата му на 14 май станаха горди родители на дъщеричка. Това е първото дете за двойката. Синди Уанг е решила да роди детето си във вода, тъй като се смята, че този метод улеснява процеса както за майката, така и за детето.

Огромна мистерия със СНИМКА 18+ на мадама с пищни форми побърка всички

„Раждането е изпитание за една майка. Чух, че най-добрият начин да се погрижите за тялото си след това, е да изядете плацентата“, споделя тя в социалната мрежа.

След раждането на дъщеря си Бенджи Уанг сподели пред последователите си в социалните мрежи, че много съжалява, че жена му е трябвало да преживее такава болка. За да я утеши по някакъв начин, Уанг решил да я изненада. 

На 15 май той публикува в профила си редица кадри, които проследяват процеса на приготвяне на ястие от плацентата и пъпната връв на новородената му дъщеря.

Актьорът смело е запечатал всеки един момент от готвенето – как мие, реже, вари два пъти всичко, а след това преминава и към кулинарната част.

За целта той използва дълбок тиган, в който запържва плацентата със зеленчуци и подправки.

Объркаха дете със страховита кукла заради болест СНИМКА

След това двамата със съпругата му сядат пред камерата, за да уловят и процеса на дегустация на ястието. Уанг споделя, че според него плацентата има вкус на свински черен дроб или пък свински карантии.

„За първи път готвя човешко месо и не мога да спра да се питам дали е добре да го готвя? Никога не бях правил това преди, така че малко се уплаших, когато взех първото парче в устата си. Почувствах се като чужденец, опитващ за първи път пай от свинска кръв.“, споделя той.

Плацентата е орган, който осигурява нормалното развитие на плода в утробата, именно чрез нея ембрионът получава всички необходими хранителни вещества. Много млади родители вярват, че витамините и хормоните остават в нея дори и след раждането. Според тях това може да спомогне за по-бързото подобряване на тялото след раждането.

Тази идея добива по-широка популярност през 80-те години.

През октомври 2017 г. стана известно, че яденето на плацентата не е безопасно. Изследователи от Weill Cornell Medical Center заключиха, че яденето на следродилна плацента не е от полза за женското тяло. Според учените тя съдържа токсини.

Превод и редакция БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук