Няма родител, който да не иска само най-доброто за своето бебе. Но според професора по педиатрия от Харвард Джак Шонкоф можем да „съсипем“ живота на децата още преди да са се родили.

Оказа се, че преди да се родим на този свят, животът на бременната ни майка оказва по-силно влияние върху нашето бъдеще, отколкото можем да си представим. 

Новороденото бебе от тези СНИМКИ 18+ подлуди света

Как ще протече животът ни зависи от толкова много неща - обстоятелства, случайности, изборите, които правим, и решенията, които взимаме.

Ако само си представим какво е усещането за една бременна жена всеки ден да се тревожи за покрива над главата си, отношенията вкъщи, как ще плати сметките си и какво ще сложи на масата, ще осъзнаем, че това не може да не се отрази на развиващото се в нея бебе.

5 родителски грешки, които съсипват децата

Всички тези притеснения водят до „натрупването“ на токсичен стрес, който се отразява пагубно и на двата организма - на майката, и на детето. В тялото на жената се отделят хормони на стреса, които преминават през плацентата и влияят върху мозъчното развитие на плода.

В по-късен етап от живота на такова дете, то проявява деструктивно поведение, което води до лошо здраве, ниски оценки в училище, а по-късно - ниски доходи и дори попадане в затвора.

Но как още може да се съсипе животът на детето още преди да се е родило ще научите на jenata.blitz.bg