Двете автоматични огнестрелни оръжия „Скорпион“, са иззети след зрелищен арест на млад мъж непосредствено до лондонската метростанция Chiswick Park, пише "Новини Лондон".

Мъжът е задържан от специализирани части на лондонската полиция в подозрение, че се готви да извърши тежко криминално престъпление.

Бързите превантивни мерки са взети светкавично от столичните пазители на реда след като са получили разузнавателна информация. Задържаният се е опитал да окаже съпротива, но бързо е бил вразумен и убеден, че това е безполезно. Той е откаран под стража в неназован полицейски участък в западен Лондон.Детектив Крейг Търнър, оглавяващ акцията по задържането каза за БиБиСи Лондон заяви: „Този вид оръжия са изключително опасни и несъмнено с тях щяха да бъдат извършени тежки криминални престъпления ако не бяхме успели да реагираме правилно и навреме“.

"Всеки който вярва, че може да се разхожда по лондонските улици с подобни смъртоносни оръжия, греши сериозно, защото ние ще го задържим и изправим пред съда в най-кратки срокове“, добави той.

По късно се разбра, че ареста е част от цяла верига подобни задържания провеждани в една обща полицейска акция на лондонската полиция и специализираните полицейски сили.