Невероятно разрушителният ураган "Майкъл" връхлетя югоизточното крайбрежие на САЩ. До брега на океана бяха регистрирани скорости на вятъра от над 100 метра в секунда. Над 375 000 местни жители бяха евакуирани след обявеното от президента извънредно положение. Благодарение на мерките броят на жертвите е единици. Въпреки това, "Майкъл" е наричан най-мощният ураган, с който се е сблъсквала Флорида в съвременната си история.

Трагедията придоби необичаен и доста мистичен обрат, когато американци, гледайки на новините за бедствието, неочаквано забелязаха странен "знак" в пряк ефир. На спътникова снимка на тропическия циклон се е образувал зловещ силует, който подозрително прилича на сив череп с очи, от които тече кръв. Естествено, много набожни жители предположиха, че става дума за лошо предзнаменование и че на неукротимия "Майкъл" непременно е отсъдено да отнеме голям брой човешки животи. 

Новината за загадъчния череп стана до толкова популярна в световната мрежа, че на нея трябваше да реагират дори и американските климатолози. Според тях, става дума за обичайна парейдолическа илюзия, която се е появила на снимката на урагана само за секунда. Интересно е, че през 2016 година подобен силует на череп бе открит на спътникова снимка на тропическия циклон "Матю" над Карибско море. 

Превод и редакция: БЛИЦ