Спасителни екипи оглеждат разрушенията, търсейки жертви на урагана Майкъл, чудовищна буря от четвърта категория, която причини огромни щети в северозападната част на Флорида и доведе до смъртта на най-малко шест души в три щата, предава AFP.
В Мексико Бийч, крайбрежен град, където ураганът е навлязъл на сушата, къщите са разрушени, лодки са били изхвърлени в дворове и улиците са били обсипани с дървета и скъсани електропроводи. Губернаторът на Флорида Рик Скот каза, че бурята е причинила "невероятно опустошение" и приоритет за момента е търсене на оцелели, които не успяха да се съобразят с нарежданията за евакуация .

"Много съм загрижен за нашите съграждани, които не са се евакуирали и просто се надявам, че няма да има много загинали", каза Скот пред телевизия ABC, цитирана от агенцията. Американската армия съобщи, че повече от 2 000 войници от Националната гвардия на Флорида са работили по операциите по издирване. Има 6 потвърдени смъртни случая, свързани с бурята досега - четири във Флорида, един в Джорджия и един в Северна Каролина.