Семейството погреба непознат вместо "починалия" си роднина. Шокиращият случай е от турската провинция Чанаккале, съобщава Daily Sabah. 

89-годишният Реджеп Челик се лекувал от рак в същата болница, където с коронавирус бил хоспитализиран 69-годишният Реджеп Йълмаз. Когато в друга болница се освободило място в реанимацията, Йълмаз бил преместен там и погрешно регистриран с името Челик. В същия ден обаче той починал.

Заради обърканото име за смъртта на Йълмаз било съобщено на роднините на Челик. Те останали много изненадани, че причината за кончината му е COVID-19, но прибрали трупа и по-късно го погребали.  Ограниченията, въведени във връзка с пандемията от новата коронавирусна инфекция, не им позволили да се доближат до починалия, така че грешката останала незабелязана.

На следващия ден в болницата установили, че Челик все още е жив и побързали да уведомят близките му за допуснатата грешка.

Главният лекар уверил, че грешката касае само документите, но не и лечението на пациента. „Освен това те много си приличат. И двамата имат едни и същи белези от операцията и огромна бенка на главите си”, добавя специалистът.