Британският гражданин Хайден Крос, сменил пола си от женски в мъжки, обяви, че е бременен, съобщава Metro. 20-годишният младеж от град Глостър е в четвърти месец от своята бременност. Той ще стане сам родител, тъй като бебето е било заченато от донор. Подходящият кандидат Крос намерил във Facebook.
Британецът решил да смени пола си, когато станал на 17 години. В течение на три години той взимал необходимите хормонални препарати и си извадил паспорт, където вече е указана новата му полова принадлежност.

В същото време Крос забавил процеса за смяната на пола, тъй като осъзнал, че иска да има дете.

„Бременността – това е много женствен процес. Противоречи на това как аз усещам своето тяло. Но също така исках бебе, затова реших да завърша процеса на смяна на пола по-късно“, обяснил той.

Както разказал пред изданието, след раждането Крос ще продължи процеса за смяна на пола и ще отстрани млечните си жлези и яйчниците. Той също така уточнил, че няма да скрива от детето си информация за това, че в началото е бил жена.

Подобна съдба има и американец от Филаделфия. Кайдън Коулман забременял 10 години след като сменил пола си. Той и партньорът му узнали за настъпилата бременност чак в 21-ата седмица. Лекарите предположили, че Коулман е забременял, когато спрял да приема мъжки хормони преди подготовката за мастектомия (отстраняване на гърдата).