Майката на дете, което е кръстено в неделя в Лимасол, Кипър, е обявила съдебен иск срещу свещеник, който е провел церемонията по кръщението, защото е бил изключително груб с бебето.
Той потапял агресивно бебето във водата, което продължавало да плаче и след церемонията било пълно с натъртвания по цялото му тяло. На видеото се вижда как майката в един момент се отдръпва настрани, защото не е могла да понесе такова мъчение, а свещеникът упорито отказва да спре, пише Cyprus Times.
„Викахме му да спре, а той просто каза:„ Кръщявам така, оставете си да си върша работата “и той продължи. "Свещеникът съсипа най-добрия ни ден и ние заведохме бебето на лекар и 24 часа след инцидента то все още беше в шок", каза майката Натина Шита, която публикува шокиращото видео в своя профил във Facebook.
„Кръстил съм много деца. Когато забелязах, че детето е под стрес, се опитах да завърша ритуала възможно най-скоро", каза свещеникът пред кипърските медии, но дори извинението няма да го спаси от съдебното дело на родителите срещу него.

Превод: БЛИЦ