Масивен взрив е избухнал във висок жилищен блок в центъра на френската столица, съобщава The Sunday Mirror, цитиран от "Фокус". Службите за действие в извънредни ситуации почти веднага след получаване на сигнала са пристигнали на булевард „Макдоланд“ недалеч от Гар дьо Нор, където е последната спирка на „Евростар“ в Париж.

Габриел Плюс, говорител на пожарната команда в Париж, заяви, че „в сградата няма централна газова инсталация, но „е възможно пожарът да да е причинен от барбекю или бутилки газ, а после да се е разраснал и като взрив“.


Преди пристигането на пожарната са били евакуирани няколко души. Въпреки свирепите пламъци, властите обръщат внимание, че няма сериозно ранени. Пламъците са обхванали цялата съвременна жилищна сграда. По предварителни данни 27 апартамента са напълно съсипани. Повече от 50 пожарникари се борят с огнената стихия от 21.30 ч. местно време. През януари недалеч от сегашното огнище на взрива четирима души загинаха приз масова газова експлозия, десетки бяха ранени.