Акаунтът на Доналд Тръмп-младши в Twitter беше хакнат в сряда сутринта, 20 септември, и залят с поредица от странни публикации. 

„С прискърбие съобщавам, че баща ми Доналд Тръмп почина. Ще се кандидатирам за президент през 2024 г.“, гласи първата публикация в социалната мрежа X, известна преди като Twitter.

Освен това хакерът от акаунта на сина на Тръмп направи още няколко публикации за Северна Корея и изпълнителния директор на X Илон Мъск, съобщава Daily Mail.

Няколко други туита съдържаха ругатни.Цял екран

Прессекретарят на най-големия син на бившия президент Доналд Тръмп, Андрю Сурабиан, каза в собствения си туит, че публикациите са резултат от хакване.

По-малко от половин час след публикуването на публикациите, хакерът е разкрит и Тръмп-младши си връща контрола над акаунта си, като изтрива публикациите.

„Не искам Доналд Тръмп-младши да си върне акаунта – всичко е твърде забавно“, пошегуваха се по негов адрес братът и средният син на Тръмп Ерик Тръмп.

Припомняме, че на 13 май синът на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп публикува снимка в своя Instagram, на която е изобразен президентът на Украйна Володимир Зеленски по бански. 

На фона на колажа има и снимка на президента на САЩ Джо Байдън с доларови банкноти. По този начин Тръмп младши разкритикува решението на Белия дом да изпрати 40 милиарда долара на Украйна в момент, когато страната изпитва недостиг на бебешка храна.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук