Огромната американска военна база Форт Браг изтри официалния си профил в социалната мрежа Туитър.

Това стана след като първо от базата заявиха, че са били хакнати, за да обяснят поредицата от срамни публикации със сексуално съдържание на страницата си.

Изглежда никой в Туитър не вярва на извинението, че "бяхме хакнати". Журналистът София Нарвиц дори заяви, че най-вероятно мениджърът на социалните медии на базата е забравил да излезе от профила на базата, преди да влезе в личния си профил, от където е следял онлайн стриптизьорки.

"Лицето ми, после половият ми орган, после пак лицето ми преди да дойда при теб и да ти дам дълга целувка", казва една публикация от военната база.
"Някой от служителите за социалните медии във Форт Браг не е разбрал, че е влязъл в грешния профил. Ууупс!", пише журналистката.

"Както мнозина от вас знаят, имаше серия от определени туитове от нашия профил този следобед. Това не е работа на нашите администратори. Нашият профил беше хакнат. Извиняваме се на нашите последователи. Подсигурихме профила си и разследваме случая", заявиха официално от военната база.

Защитата "бяхме хакнати" не се хареса и на Стийв Скъли - злощастният модератор на отменения президентски дебат.

Той беше отхвърлен миналата седмица, след като си призна, че лъжливо е твърдял, че е хакнат, за да се измъкне и да не праща съобщения на критик на президента Тръмп.

Грешката и реакцията на позорния инцидент доведоха до много пародийни и подигравателни реакции в Туитър, включително с колажи и шеги.

"Кое ще победи американската армия? Талибаните или това да си загорял по време на пост", пише зевзек в социалната мрежа.
Срамният инцидент на Форт Браг дори не е първият случай тази седмица, при който имаше сексуален скандал в онлайн пространството на Америка.

Коментаторът на CNN и автор от Ню Йоркър, Джефри Тобин беше уволнен след като по време на конферентен разговор, започна да се самозадоволява.

Но военната база, която е 650 квадратни километра е на съвсем друго ниво.... Форт Браг е дом на Командването за специални операции на Американската армия, Армейското военно командване и Армейското резервно командване.

Тя е дом на една бригада от военното разузнаване и две оперативни психологически бригади.

В сряда вечерта профилът на Форт Браг започна да показва "присъединил се през октомври 2020 година" като статус, профилната му снимка беше празна и нямаше никакви последователи.

Засега профилът следва само един друг профил, на създател на съдържание, наречен "Доктор Стратегия", който е известен с това, че предния ден посочи инцидента на форта.