Опозиционните партии реагираха с тревога във вторник на коментарите на парламентарен говорител на СИРИЗА Никос Хидакис, че депутатите трябва да проведат разисквания за членство на Гърция в Еврозоната.
„Ние сме достигнали точката, където населението не вече не издържа“, каза той. „Смятам, че трябва да има политическа и национална дискусия за това, което е било извършено през последните седем години. Естествено, тази дискусия трябва да започне от парламента. “ Неговите коментари предизвикаха незабавна и силна реакция от страна на опозиционните партии.

Говорителят на Нова демокрация Василис Кикиляс заяви, че истинските намерения на правителството постепенно се разкриват. Гръцкият политически деец Евангелос Венизелос на ПАСОК заяви, че коментарите са дълбоко вредни за гръцката икономика и международната репутация на страната.

Пресслужбата на ПАСОК призова премиера Алексис Ципрас, който бе на посещение в Белград, за да изясни позицията си. За момента не е имало официален отговор от канцеларията на премиера.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!