Ръководството на американската телевизия Си Ен Ен обяви снощи, че водещият на новинарско шоу Крис Куомо е уволнен в хода на разследването на неговите опити да помогне на брат си Андрю Куомо, вече бившия губернатор на Ню Йорк, да се оправдае от обвиненията в сексуален тормоз, предаде Ройтерс.

Според съобщението на медията уволнението е станало във вторник тази седмица и се дължи на "нова информация, излязла наяве, за неговото участие в защитата на брат му".

 

Телевизията е наела "уважавана правна фирма" да извърши оценка на фактите и прекратяването на договора с водещия е влязло в сила незабавно.

Куомо, който от три години води новинарско предаване с висок рейтинг в прайм тайма на Си Ен Ен, призна през май, че е нарушил някои от правилата на медиата, като е съветвал брат си как да реагира на обвиненията в публичните си изяви.

През август губернаторът Андрю Куомо обяви, че напуска поста си заради множеството обвинения към него в сексуален тормоз, но без да признава, че е извършил нещо нередно.