Лидерът на британската партия ЮКИП Найджъл Фарадж живее в къща за 4 млн. паунда с френска политичка. 37-годишната Лори Ферари, която е с 15 години по-млада от скандалния евродепутат, беше засечена от папараци докато изхвърля боклука в скъпарския имот в Челси, съобщава „Индипендънт”.
Фарадж призна, че Ферари е отседнала в дома му, но не коментира дали двамата има връзка, наричайки твърдението „откачено”.
 

Лори Ферари е председател на Института за пряка демокрация в Европа – тинк-танк на евроскептиците, който е обвинен, че незаконно е отклонявал публични средства към ЮКИП. Партията в момента се разследва за получаването на 400 000 паунда дарения от мозъчния тръст и от политическа коалиция точно преди общите избори и референдума за Брекзит във Великобритания.
 
Фарадж заяви, че помагал на Ферари с квартирата, защото тя нямало къде да отседне на Острова. „Тя е човек, с когото съм работил и познавам отдавна и който искаше да отседне някъде за седмица, без това й струва нищо. Това са работни отношения”, каза политикът по повод визитата на приятелката си пред „Мейл он Съндей”.
 
Ферари се запознала с Фарадж преди 10 години, когато тя била сервитьорка в Страсбург. Той й помогнал да намери първата си работа в Европейския парламент. Тя била принудена да напусне апартамента си, след като финансирането на мозъчния й тръст секнало, и се обърнала за помощ към Фарадж.
 
„Нямам приятели, на които мога да се доверя и при които мога да се настаня. Попитах го и той прие. Опитва се да ми помага”, обясни и французойката.

Превод и редакция: БЛИЦ