Кайли Дженър може да получи присъда, която да я прати известно време зад решетките, след като Forbes я извади от списъка с най-младите милиардери. Припомняме, че според изданието риалити звездата е фалшифицирала богатството си и е представила неверни данни за парите, които е изкарала от козметичната си компания. 

Кайли описа обвиненията като "редица неточни твърдения и недоказани предположения". 

Уважаваният адвокат Ян Ханджлик заяви, че фалшифицирането на подобни данни може да навлече сериозни неприятности на риалити звездата. 

"Предполагам, че минимум SEC ще започне това, което наричат неформално разследване, а след това може би ще издигне това до официално разследване, което им дава право на призовка", посочи Ян Ханджлик, който е бивш федерален прокурор. 

Той обясни, че ако прокуратурата на САЩ започне криминално разследване от Министерството на правосъдието, може да приключи със сериозна присъда, като дори е възможно да Кайли да прекара известно време зад решетките. 

"Ако Министерството на правосъдието реши да направи това наказателно дело… ако има присъда, това може да включва затвор за всички отговорни лица", продължи той пред DailyMail.com.

"Не знаем дали тук има нещо, което е скрито от хорските очи. Но като вземем обвиненията за номинална стойност, със сигурност има основа да се проведе разследване и може би да се продължи напред с изпълнително дело или наказателно преследване", категоричен е той.

Форбс обяви Кайли за „най-младият милиардер“ на 21 години през 2019 г., като нарече козметичната й компания "масивна империя".  Изданието обаче изненадващо обвини майка й и хората около нея, че лъжат за значителното богатство и успешния бизнес на Дженър и „създават данъчни декларации, които вероятно са подправени“.

Заради финансовия скандал, Кайли е спряла да вдига телефона на мениджъра си - майка й Крис Дженър. 

Междувременно Metro съобщава, че в последната една година Кайли Дженър е изхарчила повече от 100 милиона за частен самолет, имение и други глезотии, което силно е притеснило по-големите й сестри. 

Превод: БЛИЦ