Привържениците на ВМРО-ДПМНЕ, които се събраха пред сградата на Държавната избирателна комисия (ДИК) в македонската столица Скопие, скандират „Кьосето е жив!“, предава "Плус Инфо".
Сред няколкото фукционери на ВМРО-ДПМНЕ, които се събраха пред седалището на ДИК, за да се обърнат към партийните привърженици, е и кметът на Скопие Коце Траяновски.

Той заяви, че не бива да се допуска опит за грабеж на изборния резултат, защото след това Македония никога няма да бъде същата.

Андон Лазов Янев, наричан Андон Кьосето, е български революционер и войвода, участник в Илинденско-Преображенското въстание, легендарен терорист на ВМОРО, смятан за щатен изпълнител на смъртни присъди, издадени над предатели на революционното дело на българите от Македония и Одринско. Близък съратник на Гоце Делчев, Кръстьо Асенов (племенник на Хаджи Димитър), Христо Чернопеев, вербуван за комитетските дела от войводата Михаил Апостолов - Попето. По време на Балканските войни (1912-1913) и на Първата световна война (1915-1918) служи последователно в състава на Македоно-Одринското опълчение и в щаба на 11-та пехотна Македонска дивизия.

Умира в Горна Джумая (Благоевград) на 10 септември 1953 г., след като малко преди смъртта си участва в подписката на оцелелите български поборници срещу югославските претенции за това населението в Пиринска Македония да бъде признато за югославско малцинство.

Биографията на Андон Кьосето недвусмислено показва, че от сянката му би трябвало да се страхува не само Зоран Заев, но и почти целият елит на ВМРО-ДПМНЕ, заедно със самия Груевски, които избирателно четат историята на революционната организация.