Украинският депутат Андрей Тетерук обеща, че украинската армия ще проведе парад на Червения площад в Москва. Това депутатът от Виница, който е служил и 5 години като професионален войник в руската армия, заяви в ефира на телевизия „112”.
По думите на Тетерук, провеждането на парад на украинската армия на главния площад на руската столица е „уместно”. По какъв точно начин украинската армия ще стигне до възможността да проведе парад на Червения площад, Тетерук не уточни, но подчерта, че искрено е убеден в това.
 

„Нашите украинци са силни войни. Смятам, че ще проведем парад на Червения площад. Това ще е уместно. Всичките войни на страната агресор трябва да приключат в столицата на страната агресор”, каза Тетерук.
 
В отговор на това водещата на предаването напомни на украинския депутат за „парада в Севастопол”, който обеща да проведе бившият министър на отбраната на Украйна Валерий Гелетей още през 2014 година. Напомнянето не смути депутата и той продължи своя разказа за предстоящия парад в столицата на Русия.

Дупутат Тетерук е роден през 1973 г. в гр. Виница. Служил е 5 години като професионален войник в руската армия в Далечния изток. След Майдана кариерата му е в милицията и вече е полковник и командир на батальона за патрулна служба "Миротворец" в Киевска област.