Индиец убил със зъби смъртоносна отровна змия, след като влечугото го ухапало в крака. Мъжът, идентифициран като 45-годишния Кишоре Бадра, се прибирал от работа в сряда вечерта, когато е ухапан от влечугото.

Той веднага хванал змията и я хапал до смърт. Инцидентът е станал в село в източния щат Одиша, съобщава The New Indian Express, цитиран от marica.bg.

„Нещо ме ухапа по крака, докато снощи се прибирах пеша. Запалих факела си и открих, че това е отровна змия крайт. За да отмъстя, взех змията в ръцете си и я хапах многократно, убивайки змията на място “, каза Бадра, съобщава NDTV .

След като убил влечугото, Бадра обиколял селото с мъртвата змия, увита около врата му.

Някои от селяните го помолили да посети болницата, но той отказал и по -късно отишъл при народен лечител да потърси съвет. За щастие, ухапването от змията нямало влияние върху Бадра.

„Въпреки че бях ухапан от отровния крайт, не изпитах никакъв дискомфорт. Отидох при народен лечител, живеещ близо до селото, и се излекувах“, каза Бадра.

Крайт е силно отровна змия, принадлежаща към семейство кобри. Най-често срещани в азиатските гори, тези змии са сухоземни и се хранят предимно с други змии, жаби, гущери и дребни бозайници.

По-рано този месец 65-годишен мъж в индийския щат Бихар ухапа змия, след като беше ухапан от влечугото. И двамата участници в тази странна битка загинаха..

Пияният мъж седял пред дома си, когато е ухапан за крака от малка змия крайт. В пристъп на ярост мъжът взел змията и забил зъби в нея. Докато се опитвала да избяга, змията ухапала мъжа над 10 пъти по лицето. Змията умряла веднага, а мъжът на следващата сутрин.