Престъпниците са наводнили горещия български курорт, посещаван от британците заради евтиния алкохол и нощния живот. За това алармира вестник "Сън" в свой материал. В материала пише, че Слънчев бряг е станал магнит за престъпниците, който са дошли, за да експлоатират почерпилите се стотици хиляди британски туристи.  

Британското външно министерство съобщава, че британците постоянно стават жертви на проститутките и техните сводници, които ги обират редовно. Крадци пък ошушкват хотелските им стаи. Британските власти също предупреждават британските поданици да се пазят от джебчийки.


Редица англичани са станали жертви на измами в стрийптийз клубове в София, Банско, Боровец и някои курорти по Черноморието, където са били карани да надплащат сметките си. Понякога ставало дума за стотици британски лири отгоре. Ако откажат да платят туристите, търсещи забавления у нас, били заплашвани с насилие. Насилие и рекет срещу британските туристи имало и от страна на таксиметровите шофьори в Слънчев бряг. 

Освен този вид рекет, британците били подложен и на друг. Често осъмвали със срязани гуми на колите, които взимали под наем. Предупрежденията за обири на улицата също са многобройни. "Бъдете бдителни, ако някой ви спре на улицата и пазете вещите си", предупреждават от Лондон. 

Превод и редакция: БЛИЦ