По улиците на китайския град Ухан почти няма хора и автомобили на направените спътникови снимки на 28 януари, съобщи Ройтерс.

Снимките илюстрират колко успешни са мерките за карантина в епицентъра на епидемията от новия коронавирус, уточнява Dir.bg.

 

Ухан е на площ от 8500 кв. км - пет пъти по-голяма от Лондон с предградията. Освен градската зона към него има и селскостопански райони.

Властите почти напълно затвориха града с 11 милиона жители, който е основен транспортен център, през най-натоварения период - Лунната нова година.

 

На снимка от 28 януари с червени арки и суспенсионни кабели на мост по река Яндзъ на пътя няма никакви автомобили. Сравнение може да бъде направено със снимка от 12 януари, където по артерията се вижда поток от бели правоъгълници.

На по-новата снимка липсват и паркирани автомобили по околните улици. Дори няма кораби в реката.

На друга снимка от 28 януари, направена над обикновено натоварената железопътна гара, няма нито влакове, нито автомобили, макар и част от нея да е засенчена от облак. Пътниците на железопътната гара съвсем са намалели, като милиони в околните градове са като в капан., след като общественият транспорт беше спрян, за да бъде прекратено разпространението на вируса.