Студ, валежи и гръмотевични бури изненадаха доста "несезонно" редица райони в Израел. Това се случи по време на годината, когато обикновено страната се радва на топла и слънчева пролет, съобщават световните медии. 

В Израел тъкмо започва традиционния еврейски празник Пасха.Ски курортът на връх Хермон в контролираните от Израел Голански възвишения бе затворен, след като през нощта там се натрупаха над 20 см сняг.

"Получихме изненадваща порция сняг", каза шефът на курорта Алон Фридман. "Не очаквахме, че днес ще ни се наложи да затворим обекта, но сигурността на посетителите е над всичко", допълни той.Според израелските медии за първи път от 22 години на връх Хермон пада такова количество сняг. Валежи имаше дори в пустинята Негев в южната част на страната. Нивото на Галилейското езеро - ценен източник на сладка питейна вода, се е покачило с 1 см.

Тези валежи са добра новина за Израел, който от много години е обхванат от суша. Очаква се през новата седмица температурите постепенно да се повишат.