Първият дипломат на Гърция Никос Коциас бе принуден да хвърли оставка след като бе наречен слуга на Джордж Сорос от военния министър на южната ни съседка Панос Каменос, написа атинският в. Катемерини.

До оттеглянето на Коциас се стигна след размяна на остри реплики между него и ръководителя на силовото ведомство. Каменос и Коциас влязоха в спор за Преспанското споразумение, което слага край на спора между Атина и Скопие относно името на Република Македония. Министърът на отбраната за пореден път промени позицията си за ключовия документ и заяви, че нито той, нито неговите депутати в парламента ще дадат рамо на споразумението от лятото.

"Този документ е национално предателство. Той е изработен от слуга на американския спекулант, който успя да изманипулира премиера Алексис Ципрас“, каза Каменос, посочвайки вече бившия си колега Коциас на инфарктно заседание на правителството.

„Аз няма да търпя обиди. Напускам поста и завеждам дело срещу господин Каменос“, каза Коциас. Ципрас прие оставката на бившия си министър и му благодари за свършената работа.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!