Тайландският министър на здравеопазването Анутин Чарнвиракул съобщи, че най-малко 20 души са били убити, а най-малко 31 ранени в нападението, извършено от тайландски военнослужещ в град Накхон Рачасима, предадоха световните медии.

Полицията обрисува нападателя като военен, който е бил разгневен във връзка със спор за земя. След като уби няколко души на произволни места в града, включително военни в базата си, той нахлу в местен мол и откри огън по клиентите.Силите за сигурност обградиха сградата, щурмуваха я и помогнаха на десетки хора да избягат оттам.

Сега полицията твърди, че молът е обезопасен и че вътре няма повече трупове на жертви, разказа министърът на здравеопазването. Той обаче не каза какво се е случило със самия нападател.

Франс прес съобщава, че повечето от жертвите на стрелеца в мола са се намирали на партера на сградата. Има съмнения, че стрелецът може да се опита да напусне сградата, укриващ се сред евакуиращото се оттам множество.

Военнослужещият през цялото време излъчвал активно случващото се в социалните мрежи. Дори записал видео, в което се оплаква, че палецът го е заболял от стрелбата.Според местният вестник Khaosod войникът може и да е успял да избяга от търговския център. След като го атакуват, спецчастите са обследвали всеки периметър етаж след етаж, но до този момент не са открили следа от терориста. 

От сградата са изнесени на ръце някои от пленниците, които не са могли да напуснат сами заради нараняванията си. 

Междувременно различни медии цитират военни, според които не е изключено Чакрапант Тхома да има цял арсенал. 

Полицейските командоси бяха изпратени от Банкок, за да неутрализират терориста, докато на мястото на инцидента беше разположено подразделение на армейските сили, което да служи като резерва.

В Корат също пристигнаха висши служители като армейския началник Apirat Kongsompong, шефът на полицията Chakthip Chaijinda и заместник-премиерът Anutin Charnvirakul, за да наблюдават ситуацията.

Превод и редакция БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ