Полицията в Италия е арестувала четирима мигранти - трима непълнолетни и един на 20 години - във връзка с двете изнасилвания в морския курорт Римини в края на миналата седмица, предаде ДПА. Групата е заподозряна, че в ранните часове на 26 август е нападнала двойка поляци, като е нанесла побой на мъжа и е изнасилила жената, а после е изнасилила транссексуална проститутка от Перу.
Италианската полиция съобщи днес в "Туитър", че предполагаемият водач на бандата е бил задържан на железопътната гара в Римини, докато се опитвал да избяга от града с влак. Местни медии го идентифицират като Герлен Бутунго от Конго, на 20 години.

Други двама заподозрени, братя на 15 и 16 години от Мароко, са се предали вчера на властите. Те са познати на полицията за престъпления, свързани с кражби и наркотици. Показанията на братята довели до ареста на останалите двама - споменатия конгоанец и 17-годишен нигериец.

Статистики на италиански социологически институт сочат, че около 40 на сто от изнасилванията в страната са извършвани от чужденци, които съставляват 10 на сто от населението на страната. Това често се споменава в италианските медии.

По повод ареста на бандата от Римини лидерът на крайнодясната Северна лига Матео Салвини написа във Facebook, че ако четиримата бъдат признати за виновни, трябва да бъдат кастрирани по химически път и да бъдат репатрирани.