Херцогинята на Корнуол Камила, съпруга на британския престолонаследник принц Чарлз, отпразнува своя 73-ти рожден ден без публични събития, съобщи ДПА.

Кларънс хаус, официалната резиденция на Чарлз и Камила в Лондон, публикува в социалните мрежи снимка на Камила в градината на резиденцията.

Канцелариите на кралица Елизабет Втора и на херцозите на Кеймбридж - Уилям и Кейт, също публикуваха в Туитър поздравления за рождения ден на Камила.

Бъкингамският дворец публикува в социалната мрежа снимка, заснета преди време на изложение на цветя, на която кралица Елизабет Втора и Камила са заедно и се усмихват.

Камила и принц Чарлз, който е на 71 години, възобновиха обществената си дейност този месец, след като прекараха няколко седмици в самоизолация в Шотландия заради заразата на принц Чарлз с новия коронавирус.

Британският престолонаследник и Камила се ожениха през 2005 г. след дългогодишна спорна връзка. Оттогава Камила е приета като високопоставен член на британското кралско семейство.

 

Принц Чарлз се ожени за лейди Даяна Спенсър през 1981 г. и тя се превърна в принцесата на народа. Бракът им обаче бе помрачен от слуховете за продължаващата му връзка с Камила, която също беше женена. През 1992 г. Чарлз и Даяна се разделиха, а през 1997 г. тя загина в автомобилна катастрофа в Париж.