На съпружеска двойка от канадската провинция Нюфаундленд, Даниел Пени и Киър Ловел, им се налагало да се преместят да живеят на друго място. Но те не искали да напускат дома си и решили да го вземат със себе си.

Те толкова много харесвали къщата, която наемали, че след като научили от собствениците за предстоящото ѝ разрушаване, я купили и получили разрешение да я преместят, информират световните издания.

Оказало се, че преместването по суша е много трудно, докато преместването на къщата по вода се оказало много по-лесно. Затова двойката решава да отплава към дома си през залива на островите Нюфаундленд и Лабрадор.

Къщата е прикрепена към рамка със стари гуми и празни варели, които помагат да се държи изправена върху водата. Освен това сградата е била подбутвана от няколко лодки. 

Един от ъглите на къщата бил потопен във вода до прозореца на втория етаж, но все пак успели да го изправят и да доставят дома си до местоназначението му.Къщата вече е на новото си място и бавно изсъхва. След това Даниела и Кир планират да направят ремонт и да заживеят там.

Превод и редакция: БЛИЦ