Тодор Дичев, български посланик в Япония, заяви, че новият президент на САЩ Доналд Тръмп е наполовина българин и наполовина сърбин, като неговите предци са родом от Стара планина. До това шокиращо разкритие Дичев достигнал, след като изследвал произхода на Тръмп.
Той твърди, че корените на американския президент са от село Трън до сръбско-българската граница.
 
По информация на портал „Разкрития”, който се позовава на изданието „Уикенд”, българският дипломат няма никакво съмнение, че Тръмп е от тази област.
 
„Надявам се, че Тръмп в рамките на първата си обиколка в Европа ще посети България и Трън, откъдето е родом. Изненадан съм, че той не говори за семейството си от околностите на Трън”, е казал Дичев, прекарал месеци наред в изследването на шопските корени на Тръмп. Той обаче не разкри други подробности за това, как е открил корените на новия стопанин на Белия дом по сръбско-българската граница.
 
Шопските племена са обитавали граничните райони на Сърбия и България, по-специално Стара планина, пише още „Сърбия днес”.

Превод и редакция: БЛИЦ

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Експосланик Тодор Дичев на 75 г.: Не знаех, че живея на улица, кръстена на покойната ми жена, актрисата Виолета Минкова