През 2018 г. почина Елена, дъщерята на Анатолий Кашпировски. Бившата жена на психотерапевта Ирина Кашпировская разказа защо се е случила трагедията и още други неща около случая, съобщават световните издания.
Ирина Кашпировска споделя, че Елена Кашпировска й се е обаждала, те са се смяли, говорили са си за музика. Разговорите им не са се разпростирали върху различни други теми. Според родителя, нейната покойна вече дъщеря е обичала Ваня - това е съпругът на Елена Кашпировска, с който са се разделили, но бившите съпрузи поддържали добри отношения.

Ирина Кашпировска все пак споделя, че може би не е в състояние да преценява и да съди за отношенията между Елена и Ваня съвсем точно, защото дъщеря й отдавна не живеела с нея. 

Ирина Кашпировская: „Не знам дали той е намерил тази жена преди или след Лена. Знам само, че сега той има две момчета, има жена. Мисля, че Лена беше много добра, опитвайки се да подкрепя тези момчета, неговите синове, които са братя на дъщеря му ", заявява Ирина Кашпировская.Сред почитателите на известния психотерапевт, обаче, се заговори за проклятието, което е подействало върху Кашпировски, когато той вече не го е очаквал. В списъка на основните заподозрени веднага бяха включени най-известните екстрасенси.