Командирът на бригадата на ДНР "Восток" Александър Ходаковский заяви, че групата украински военни, излезли по-рано днес от катакомбите на блокирания завод "Азовстал", представляват интересите на доста по-голяма група и искат да преговарят. 

Също се оказа, че излезлите не са десетима, а деветима. 

Извънредно: Бойци от "Азов" излизат от катакомбите и започнаха да се предават ВИДЕО

"В момента тече оживен етап на преговорите. Излязла е само първата група. Както се изясни, групата е излязла, представлявайки интересите на по-значителна група, която продължава да се намира в "Азовстал"", заяви Ходаковский в ефира на програмата "60 минут".

Междувременно прессекретарят на руския президент Димтрий Песков коментира информацията за излизането на групата украински военни с бял флаг от територията на комбината "Азовстал" в Мариупол. 

Песков припомни, че руският президент Владимир Путин поради хуманитарни съображения е дал заповед да се осигури възможност за евакуация на всичките мирни граждани от обекта.  

"Също бе предложени на всичките военни, които се намират там, да предадат своето оръжие, срещу което ще получат гаранция, че с тях ще се отнасят в съответствие с актовете на международното право", подчерта Песков.