От началото на руската агресия украинският президент Зеленски винаги се е появявал публично във вече характерната маслиненозелена или камуфлажна униформа, дори когато се среща с представители на други държави или посещава някого, пише slobodenpecat.mk

Преди няколко дни Forbes разкри, че Зеленски носи и рекламира украинската марка дрехи M-TAC, която обикновено произвежда оборудване за лов и туризъм, както и различни аксесоари за оръжия и военно и тактическо облекло и обувки.

Освен Зеленски, Върховният главнокомандващ на украинските въоръжени сили Валерий Залужни, както и стотици хиляди войници и цивилни в Украйна, също носят този бранд, пише N1 Хърватия.

 

Зеленски не се разделя с любимото си с яке на М-ТАС

Въпреки че войната унищожи множество компании и корпорации, тя е много ползотворна за M-TAC, тъй като продажбите на украинската марка се утроиха от миналия февруари досега. Производството в Киев е разширено, открита е и фабрика в Лвов, работят 750 шивачки, които работят на три смени.

До 1500 лева Бонус за Онлайн Казино Игри! Бонусите са важни!

"Фокс Нюз": Зеленски се появи в Конгреса като мениджър на стриптийз клуб ВИДЕО

Според финансовите прогнози на експерти годишната печалба на предприятието е над 150 милиона евро. Компанията M-TAC е основана от Александър Карашев от Киев в началото на 2000-те години.

 

Украинският президент с една от характерните си връхни дрехи

Виждайки, че се справят по-добре и че конкуренцията става все по-трудна, Карашев в крайна сметка се обедини с дизайнера Денис Головка и заедно разработиха нова марка тактическо облекло, наречено M-TAC.

Марката стана много популярна сред войниците, дори и преди войната. Брандът има седем магазина, работилница и склад в Киев, както и производствена линия и складов магазин в Полша.

"Всичко, което имат, е с най-високо качество и имат само един минус, трудно е да се купуват нови неща, защото ги няма на пазара", каза пред Forbes Александър Камишин, ръководител на украинските държавни железници, които също носят M-TAC.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук