В Мексико чудовище с огромна глава и светли очи уплашило до смърт феновете на екстремни усещания, които се спуснали на 300 метра в дълбините на Земята. За смъртоносните си приключения пътуващите разказаха на любителите на конспиративните теории в мрежата.
През последните десетилетия нашата планета непрестанно се тресе. Гигантските разломи и многокилометровите пещери привличат туристи, жадуващи да се запишат в редиците на откривателите. Състезанието за адреналин за малко да се превърне в мъчителна гибел за компания приятели, които се спуснали на 300 метра дълбочина в двукилометрова пещера.

Веднага след като слънчевите лъчи се скрили и станали недостъпни, пътешествениците веднага усетили ужасна миризма като на гниещи трупове, а след миг в мрака се показали нечовешки светли очи. Туристите успели да видят само силует с огромна глава и драконово тяло, а след това се паникьосали и се втурнали към изхода. Естествено, въобще не станало и дума да се снима чудовището.

Когато вече били в безопасност, феновете на екстремното разказали за смъртоносното си пътешествие на всички. Ако пресата и скептиците обвинили компанията приятели в опит да спечелят лесна слава, то експертите по конспирациите се заинтересуваха от мистичния инцидент в мексиканската пещера.

Предполага се, че туристите са се натъкнали на огромен подземен дракон от паралелно измерение. Съществува теория, според която в недрата на Земята са се образували портали, позволяващи на неизвестни за човека същества да водят подземен начин на живот, без да се показват на повърхността. Ситуацията прилича на множеството спорове около Световния океан. Той е проучен само на 2-5%, което означава, че теоретиците на конспирацията могат да изказват различни теории за живота на огромната дълбочина.

В съществуването на огромни подземни дракони хората започват да вярват на фона на събитията, които се случиха в Нова Зеландия. Там, повърхността на Земята не само се тресе по шевовете. От трусовете на повърхността започнаха да изпълзяват червеи с рекордни размери.

Навсякъде по света има подозрителна сеизмична активност. Все по-често чуваме за пробуждането на вулкани. Може би, усещайки приближаването на експлозията на ядрото, подземните същества ще напуснат пещерите в опит да се спасят, а всички теории за живота в недрата на Земята ще бъдат опровергани, вярват любителите на конспиративните теории.  

Превод и редакция: БЛИЦ