Дали от заключването, дали от ретроградния Меркурий – не се сещаме за причината, ама някъде по меридиана Гринуич някой превъртя. Измислиха златен сандвич, който ще служи не за украшение или за инвестиция, а просто за ядене.

В Instagram се появи „Цар на сандвичите” – или поне самият цар се има за такъв. Майсторът-готвач се казва Андреа Загати, с артистичен псевдоним „Г-н Z“. Та господин Z измислил странен сандвич с говеждо и злато, пише novini.london.

Рецептата е тайна, но доколкото може да се гадае от съставките, това е малко сирене Фета, разбъркано с малко макарони, разбира се, и малко говеждо. Е, и малко злато за разкош. Всичко това, опаковано хубавичко, ще ви струва 50 паунда.Първите отзиви от социалните мрежа бяха истерични: „Отвратително!” „Що за цена?”, „Засрами се!” и така нататък. Но на господин Z точно това му трябваше – да вземе думата публично. Заваляха въпроси от журналисти що за сандвичи предлага тоя майстор-готвач. Любопитството нарасна главоломно. The Mail го направи хит.И дойде ред на хитовото меню. Златното говеждо се наричало „Милионерът”, но освен него имало и други сандвичи като за хора от по-средна ръка. Има примерно пиле с трюфели за 30 паунда, може кроасан, пълнен с пушена сьомга, хайвер, краставица и маруля за 35 паунда. Но изобщо има богат избор сандвичи за хора, които нямат нищо против цифрите около 50 паунда.

Има и за екстремисти в яденето: примерно за часовник от чисто злато, мушнат в опаковката на сандвича. Тоя сандвич струва точно 40 000 паунда. Ваша воля дали ще го ядете, или ще си го окачите на ръката.

И все пак, ако опаковката не е любимата ви част от сандвича, ако не обичате да ядете метали – злато или желязо например, останалото от сандвича не е толкова лошо, може и да ви хареса. Само не търсете на опаковката кога е произведен. Срок на годност? Е, пълна тайна!