Близо сто сигнала е получила полицията, от клиентите на Tesco в Хъртфордшир, че не могат да отворят колите си, паркирани пред магазина след като са напазарували. Дистанционните ключове не работели и не отваряли вратите, автомобилите не се подчинявали на командите и често включвали алармите, пише novini.london.

Явлението се превърнало в истинска загадка. Безпомощната полиция се задоволила с обяснението, че засега няма обяснение и толкова. Полицаите вдигали рамене и на този етап приемали, че нямат основание да третират случаите като „злонамерени“.

От своя страна пък добронамерени дами леко иронично се шегуваха с полицаите, че „тая нощ имало пълнолуние“, та нищо чудно обяснението да се крие в тази посока – шегата беше подхвърлена в социалните мрежи, разбира се. Друг господин разшири обхвата на фантазията си и допусна, че това са действия на извънземни пришълци и очевидно не се шегуваше.

Полицията запази нужното спокойствие и излезе с коментар във Facebook, че гражданите не трябва да се паникьосват, тъй като вече знаят за случая и даже имат работна позиция: по неизвестни причини дистанционните ключове на този паркинг не работят. Засега по причината се работи.Днес следобед PC Taranvir Gill заедно със специалисти от Ofcom, който е регулаторът на комуникациите в Обединеното кралство, проучиха странното явление на паркинга на клона в Tesco.

Старши полицай Джил даде изявление в смисъл, че съвместно с Ofcom водят разследване, главния мениджър на магазина също е запознат с проблема, така че гражданите, които нямат достъп до колите си, могат да бъдат спокойни – по случая се работи.

Засега няма сериозни доказателства, че Луната или извънземните имат пръст в цялата тая работа, но гражданите, които имат проблем с достъпа до колите си, могат да се обърнат към управата на магазина, те ще окажат необходимото съдействие, обясниха още от полицията.За контакти с полицията, референтния номер на Ofcom (1138558), имейл [email protected]