Шефът на Чечения Рамзан Кадиров нарече думите на американския президент Джо Байдън за сексуалните малцинства странни и абсурдни и покани американския лидер да посети Чеченската република.

Байдън, говорейки от трибуната на ООН, обяви борбата за демокрация и правата на малцинствата по целия свят, включително подкрепа за правата на сексуалните малцинства от Чечения до Камерун.

Рамзан Кадиров нарече Байдън лидер на най-агресивната страна в света.

"Лидерът на най -проблемната, агресивна държава в света, огорчен от всички мюсюлмански държави и обстрелвал арабския свят с въздушни бомби, Байдън, който срамно изтегли войските си от Афганистан, изведнъж започна да споменава Чеченската република без причина", написа Кадиров.

"Все още не сме се възстановили от редица негови абсурдни изявления и действия като президент на САЩ и той вече ни радва с новите си странни и абсурдни изявления ", написа Кадиров в канала си в Telegram.

"Байдън направи такова абсурдно изявление, в отговор на което мога само да го поканя в нашата република, за да може той лично да види, че в Чеченската република няма петли и дори няма такава дума. Вместо това имаме пилешки съпрузи “, добави шефът на Чечения.