При масирана стрелба от руски войски срещу военно поделение в Ахтирка, Сумска област в Украйна, са загинали 70 украински войници. 

Това съобщи в Телеграм председателят на областната държавна администрация на Сумска област Дмитрий Живицки.

"Вчера вражеската артилерия удари военната част. Телата продължават да бъдат изваждани изпод развалините. Държавната служба за извънредни ситуации и доброволците работят. Има много мъртви. В момента се подготвят места в гробището за 70 загинали украински бойци", казва се в съобщението.В същото време Живицки подчертава, че има и тежки жертви от страна на противника, информира "Униан". 

"Имаше много тела на руснаци из града, събираме ги заедно със служителите на Червения кръст", - добавил е председателят на областната държавна администрация в Суми.

Страшни кадри от удара на ВСУ на Украйна по центъра на Донецк ВИДЕОТой публикува и снимки на разрушеното от руските войски военно поделение, от чиито развалини са извадени телата на войниците.

Зеленски за преговорите: Москва да не си губи времето, ние не приемаме тези тактикиПо-рано кметът на Ахтирка Павло Кузменко заяви, че върху града са били хвърлени вакуумни бомби, забранени от Женевската конвенция.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!