Армия от джебчийки е обсадила Милано и побърква както местните жители, така и хилядите гости на града.

Крадлите се вихрят преди всичко по станциите на метрото и из мотрисите, по площадите около Централната гара и катедралата, из търговски улици, молове, пише "Труд". 

Това са най-често ромки от Балканите и по-специално от Хърватия и Босна, но има и чистокръвни италианки. Понякога са дегизирани като жени в напреднала бременност, друг път като любезни тийнейджърки, които тарашат за стотни от секундата джобове и чанти, прибирайки всичко ценно.

Но освен нахални в действията си срещу жертвите, крадлите са изключително безпардонни към преследващи ги репортери, които засипват щедро с най-пеперливите италиански псувни. Например в понеделник популярният журналист Валерио Стафели от “Пети канал” на телевизиите на фамилията Берлускони бе многократно попържен от устата джебчийка, която бил заснел предишния ден, докато я задържат полицаи, хванали я на местопрестъплението.

На въпроса на Стафели как така тя е отново на улицата да краде, джебчийката отговори от нахакано, по-нахакано: “Пуснаха ме само след три часа, защото на ченгетата въобще не им пука какво работя!”.

“Ама това твоето, тоест да крадеш от хората, нима е работа?” - контрира Стафели. “Да, това е моята работа!” - отсече крадлата.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук