В социалната мрежа в Русия се обсъжда предупреждение за предстояща ужасна война, което е приписвано на Григорий Распутин, който е от селски произход, но става особено близък на семейството на последния император Николай II.
"Хората вървят към катастрофа. Най-неумелите ще управляват в Русия, Франция, Италия и другаде ... Човечеството ще бъде смазано от действията на лудите и негодниците. На мъдростта ще бъдат поставени вериги. Невежите и властните ще диктуват законите на мъдрите и дори смирените. И тогава повечето хора ще повярват в притежаващите властта, но ще загубят вяра в Бога ... Божието наказание няма да бъде бързо, но ще е ужасно ", - цитират "пророчеството" руските издания.  

Авторът на текста споменава "три змии", които "пълзят по пътищата на Европа" и оставят след себе си "пепел и дим". Първата змия, тълкувателите наричат Първата световна война, втората - Втората световна война, а третата - предстояща Трета световна война. 

Распутин е сред най-скандалните личности в историята на руската монархия, едновременно боготворен и яростно ненавиждан. Той е наричан още „лудият монах“, докато други го оприличавали на странник, също и старец. Някои вярвали, че той е физически и духовен лечител.

Превод и редакция: БЛИЦ