Войната в Украйна може да приключи за 3-3,5 месеца при определени условия. Това е заявил съветникът на лидера на Украйна Михаил Подоляк, съобщава украинското издание "Фокус".По думите му краят на войната зависи от два фактора.

Подоляк смята, че увеличаването на доставките на военно оборудване за Украйна и пробивът на частите на въоръжените сили в Донбас ще помогнат за прекратяване на въоръжения конфликт. Според Подоляк при такъв сценарий войната може да приключи само след 3-3,5 месеца.

"Кога може да свърши войната... Първото важно нещо е броят на военното оборудване, по-специално броят на снарядите. Второто е падането на един от двата града: Луганск или Донецк. Това окончателно ще деморализира Руската федерация.

- Това, което вече виси на косъм, ще се срине напълно. А след падането на Луганск или Донецк, мога да ви кажа, че ще минат 3-3,5 месеца и войната ще приключи", заявява Подоляк.

Президентският съветник също така уверява, че войната ще бъде прекратена във всички освободени територии в рамките на международно признатите граници от 1991 г.

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук