Кайли Дженър стана официално най-младият милиардер на всички времена, детронирайки откривателя на Фейсбук Марк Зукърбърг, съобщава Daily Mail. 21-годишната Дженър най-накрая получи титлата си, след месеци на спекулации кой ще поведе класацията на Forbes.

На тази възраст тя става най-младата милиардерка в списъка на Fobes, както и най-младата милиардерка, която сама е постигнала успеха си. Дженър си докара милиард долара след като реализира козметичната си компания Kylie Cosmetics. Тя взима мястото на Зукърбърг, който е бил на 23 когато е повел класацията преди 11 години, като успява да постигне успеха му цели две години по-рано от самия него!

Въпреки това, сега той е осмия най-богат човек в света и притежава 63,2 милиарда долара.

Кайли Дженър е най-малката в клана Кардашиян и първата от цялото семейство, която успява да спечели сама толкова много пари. Тя е изненадана от успеха на козметичната компания, която създаде през 2015 година и до сега стойността й е стигнала повече от 900 милиона долара. 

Дженър, която притежава 100% от компанията, е успяла да раздели доходите от тв предаването за живота на семейството й и собствения си
бизнес. Тя притежава и впечатляващо портфолио от недвижими имоти.

"Не очаквах нищо. Няма как да видя в бъдещето, но чувството ми харесва. Това е хубаво потупване по гърба", споделя красавицата пред Forbes.

 

Тя смята, че успехът и се дължи на огромната фенска маса и стотиците хиляди последователи, които има в социалните мрежи, когато пуска първия си продукт. 

"Това е силата на социалните медии. Имах силен пробив още преди да успея да направя нещо. Компанията ще стигне далеч. Работя здраво", казва още Кайли. 

Крис Дженър не изключва възможността Кайли някой ден да продаде компанията. 

Превод: БЛИЦ