Жандармерията е претърсила дома на Ален Делон в Души и иззела десетки огнестрелни оръжия.

Според информацията, публикувана в "Le Parisien" в понеделник, 26 февруари, и потвърдена от прокуратурата в Монтаржи на следващия ден, въпросните 72 огнестрелни оръжия са били стрелкови и колекционерски.
 

Имало е и оръжия от категории А (определени огнестрелни оръжия и военни материали) и В (оръжия, използвани за спортна стрелба, и такива, използвани за професионални цели), пише БГНЕС.

 

Макар да е известно, че 88-годишният актьор има стрелбище в имота си в Души, прокурорът в Монтаржи, Жан-Седрик Го, заяви, че Ален Делон не е притежавал разрешително, което да му позволява да притежава огнестрелно оръжие".
 

Медиите във Франция смятат, че съдът вероятно е решил да предприеме действия и да задържи тези оръжия далеч от собственика им, за да предотврати и най-малкия риск, като се има предвид крехкото здравословно състояние на Ален Делон и напрежението между трите му деца.

В интервю за списание ELLE преди няколко дни Анушка Делон заяви, че братята ѝ Антъни и Ален-Фабиен "се разхождат въоръжени из къщата", мислейки си, че са "в Дивия Запад".

 

По-големият от братята веднага отвърна на удара, като написа в Инстаграм: "Прекарахте лятото в стрелба с глог с любимия си, бивш шеф на охраната в Dуши, преди най-накрая да донесете оръжието у дома в Женева като спомен от татко. За човек, който мрази оръжията, ти изглеждаше много смела и способна. Що се отнася до мен, аз отдавна спрях да нося оръжие."

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук