Световната здравна организация похвали обръщението на Владимир Путин към нацията, като отбеляза, че то трябва да бъде разпространено по целия свят.

Според представителя на СЗО в Русия Мелита Вуйнович, руският опит в борбата с коронавирусната инфекция ще помогне да се извлекат значителни поуки за бъдещето, пише "Поглед инфо".

Вуйнович предложи да се обърне към президента на Русия с искане да направи обръщение в Световната здравна организация /СЗО/ към всички страни. Организацията от дълги години предупреждава, че борбата с мащабните заболявания трябва да се води не само в медицинската, но и в социално-икономическата сфера.

Представителят на СЗО в Руската федерация докладва това на генералния директор, като отбелязва, че „всички са изненадани“. 

Организацията анализира световните практики и стратегии за противодействие на разпространението на коронавирусната инфекция, включително проучване на комплексни мерки в различни области. Ще се изучава и руският опит и според Вуйнович „Русия на практика е изпреварила заразата със своята готовност“.