В Индия се е родило бебе със седем пръста на всяка ръка и шест пръста на всеки крак. Лекарите казват, че бебето има рядко генетично заболяване, пише Daily Star.

Момиченцето е родено с общо 26 пръста на ръцете и краката и семейството й вярва, че то може да е превъплъщение на индуистка богиня. Бебето се е появило на бял свят в неделя, 17 септември, в Kaman Community Medical Center в индийския щат Раджастан. Лекарите казват, че необичайното състояние на бебето се дължи на рядка генетична аномалия.

"Няма нищо лошо в това, че момичето има 26 пръста, но това е генетична аномалия. Иначе момичето е абсолютно здраво", обяснява д-р Б.С. Соня, която работи в болницата, в която е родено бебето.

Изданието отбелязва, че това заболяване се нарича полидактилия. Според Бостънската детска болница се среща при около едно на 500-1000 деца. Обикновено обаче е засегнат само един крайник, което прави този случай особено рядък.

Майката на детето, 25-годишната Сарджу Деви е много щастлива. Семейството вярва, че новата им дъщеря може да е превъплъщението на хиндуистката богиня Дхолагарх Деви. Храмът на божеството се намира в щата Раджастан, където е родено това бебе.

"Сестра ми роди дете с 26 пръста и вярваме, че това е въплъщението на Долагарх Деви. Много сме щастливи", казва братът на младата майка пред местните медии.

Все още не е ясно дали членовете на семейството планират хирургично отстраняване на излишните пръсти на ръцете и краката на новороденото момиченце.

Лекарите смятат, че полидактилията се предава по наследство. Това заболяване се появява в утробата, ако развитието на пръстите на детето отнема твърде много време.

Допълнителните пръсти на ръцете и краката обикновено се отстраняват, когато детето е на една до две години, тъй като излишните пръсти могат да причинят здравословни проблеми по-късно в живота.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук