В река Темза отново са забелязани делфини - този път бебе и два възрастни. Те са заснети на видео от доброволци на Кралската национална спасителна служба (RNLI) в Нортфлийт. Миналата седмица много лондончани съобщиха, че са забелязали делфини да плуват навътре в реката.

Спасителна лодка се връщала към станцията си в Грейвсенд около обяд в неделя, когато екипажът ѝ с изненада видял три делфина да плуват към тях, насочвайки се към Лондон, пише Би Би Си.

"Беше невероятна гледка. Първоначално забелязахме перките, подобни на тези на делфините", разказва Джон Робинсън, член на екипажа.

"Имаше двама възрастни и едно бебе. Бяха дълги около 2 метра - невероятно да се наблюдава точно тук, на река Темза, особено когато изскачаха от водата", казва още той.

1500 лв. Казино Бонус за Нови Клиенти на efbet.com

На кадрите, заснети от екипажа, се вижда как делфините се показват на повърхността близо до спасителната лодка.

"Често виждаме тюлени, докато сме на спасителната лодка, но делфините определено са по-редките морски бозайници, които забелязваме", казва Иън Смит, ръководител на станцията на спасителната служба в Грейвсенд.

Река Темза е дом на значителен брой мигриращи и зимуващи птици, 125 вида риби, морски и сухоземни бозайници, както и на голямо разнообразие от растителни видове.

Миналата седмица бяха получени много сигнали за забелязани делфини в Източен Лондон, предимно около Канари Уорф, Гринуич и в близост до бариерата на Темза.

Мъж съобщи, че е видял "около шест до осем" делфина, докато се е прибирал от фитнес залата в Канари Уорф в сряда.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук