Вчера в социалните мрежи в Северна Македония беше разпространено видео, на което се вижда как шофьор на такси напада жена, която се опитва да му повреди колата.

В инцидента, който се случи на улицата близо до хотел „Континентал“ в Скопие, насилникът брутално избутал жената, след което тя паднала и останала да лежи на земята. Човекът, който нападнал тази жена, бил таксиметров шофьор и веднага избягал от мястото.


По-късно стана ясно и коя е нападнатата жена. Става дума за 30-годишната Добрила Стефановска, която обясни на Канал 5 причината за инцидента. Оказало се, че се скарали, защото тя имала едри пари, а таксиджията не искал да й ги развали.

"Той ме нарече наркоманка и ми каза да изляза от колата, и аз нервно хванах чистачката, след което той ме бутна и аз паднах на земята", каза Стефановска.

От община Скопие коментираха, че става дума за  лицензиран таксиметров шофьор, който не е карал за таксиметрова компания, а работил самостоятелно. Те очакват разследване на полицията, но не изключват възможността за отнемане на лиценз.

Превод: БЛИЦ