Мечтите на двойка американци, които искаха да се откажат от традиционния начин на живот и да плават около света, бяха попарени, след като лодката им потъна след само два дни в морето.

Танър Бродуел (26 г) и Ники Уолш (24 г.) от Колорадо продават всичко, което имат, за да си купят плавателен съд, с който искали да се отправят на приключение, което да помнят цял живот.

Това преживяване обаче остава незабравимо за тях по други причини, когато лодката се обръща в близост до крайбрежието на Флорида, след като се удря в нещо под водата.

Те губят всичко само за 20 минути, когато лодката им потъва, близо до Тампа, след като килът й бива пробит.

Танър и Ники били принудени да скочат във водата. В резултат на това, всичко, което успяват да спасят, са 90 долара и двегодишното им куче на име Реми.

Те също така трябва да платят до 10 000 долара за изваждането от водата на плавателния съд, който нямал застраховка.

Сега двамата нямат работа, нямат спестявания и няма къде да се подслонят, пише Tampa Bay Times.

"Продадох всичко, което имах и изгубих всичко за 20 минути," казва Танър.

Двойката продава всичко материално, което има през миналата година, след като взема решение да плава около света.

Танър и Ники плащат 5 000 долара за дългата 8.5 метра лодка, която кръщават Lagniappe и още толкова, за да я ремонтират, пише Daily Record.

Те решават да пътуват, защото им било омръзнало от ходенето на работа и от обикновения начин на живот.

Двамата нямат предишен опит с плавателните съдове, но във вторник потеглят от Тарпън Спрингс във Флорида, слагайки начало на тяхното приключение.

На следващия ден минават Клиъруотър бийч и се отправят към Протока на Джон, където да пренощуват на док.

Там обаче всичко се обърква и лодката им се обръща. Танър и Ники са спасени, но научават лошата новина, че лодката им никога повече няма да може да плава.

Двамата обаче са се зарекли да опитат отново в бъдеще.

"Няма да се откажа сега. Ще си купя нова лодка", казва Бродуел. "Не можем просто да се откажем от мечтите си," допълва Уолш.


Източник: Profit.bg.