Световните издания съобщават за появата на нова загадка - страшни звуци се дочуват от Средиземно море до Либия. И както казват самите либийци, странният звук не изчезва, а напротив, воят се е чувал там в продължение на три дни, и то не на едно място, а по цялата брегова линия от Бенгази до Триполи (виж картата по-долу).Затова изявленията на местните власти, че китовете издават тези звуци, не убеждават дори най-лековерните граждани на тази страна.

Първо, местните жители добре знаят, че в Средиземно море няма китове. Второ, какви са тези невероятни животни, които изведнъж са доплували до бреговете на Либия и по такъв начин крещят денем и нощем, че да бъдат чути на много стотици километри. Това едва ли е възможно.

Иначе, постоянно се появяват информации за странни звуци, които гърмят по целия свят през последните години и които се възприемат от мнозина като предвестници на Апокалипсиса.

Някои казват, че това са действия на извънземни, които се опитват да ни изплашат, други пък обвиняват за всичко това военните, които тестват климатични оръжия.

Предлагаме самите вие да чуете този ужасен рев на Средиземно море, който изплаши либийците. Наистина ли е предвестник на нещо още по-тежко за този многострадален народ? Но кой и защо прави всичко това? Освен това, ако разгледаме този проблем по-широко, той е свързан не само с Либия, но практически с целия свят ...

Превод и редакция: БЛИЦ